Web Analytics

Σπουδές κομμωτικής

Θέλεις να ακολουθήσεις την πιο κλασσική και απαραίτητη κατεύθυνση του τομέα ομορφιάς; Στην DATA TYPE σου προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία από λύσεις!

Αιγάλεω

Πειραιάς

Κορωπί

Σχετικά με το                      
πρόγραμμα σπουδών

Η DATA TYPE είναι η μόνη σχολή στην Ελλάδα που συνδυάζει εμβάθυνση στην θεωρία και εξαντλητική εφαρμογή στην πράξη κάνοντας χρήση των πιό σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας. Οι μαθητές μας έχουν ΕΦΌΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ την δυνατότητα εκπαίδευσης εξ' αποστάσεως μέσω της υπερσύγχρονης ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας μέσω της οποίας αποκτούν πρόσβαση σε μία γιγαντιαία βάση από βιβλία, σημειώσεις, άρθρα, και video. Όσον αφορά το κομμάτι της πρακτικής εφαρμογής, η DATA TYPE είναι πασίγνωστη αφού κάθε χρόνο οι μαθητές μας συμμετέχουν σε δεκάδες εκθέσεις, καλλιστεία, επιδείξεις μόδας, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και άλλα events που είτε διοργανώνουμε είτε συμμετέχουμε. Έτσι αποφοιτώντας είναι έτοιμοι επαγγελματίες, έτοιμοι να εργαστούν ακόμα και στις πιό απαιτητικές συνθήκες εργασίας.

Διάλεξε το πρόγραμμα
που σου ταιριάζει

#success

Ετήσιο κομμωτικής

Υποχρεωτικά μαθήματα

201 ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ
206 HAIR STYLING
207 ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ
208 ΑΝΔΡΙΚΑ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ
211 ΒΑΦΕΙΟ
998 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

Και προαιρετικά για να συμπληρώσεις το πρόγραμμα 600 ωρών για τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ

1019 ΓΕΝΙΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ- ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
1021 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
1077 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ I
1088 ΥΓΙΕΙΝΗ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
1068 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ- ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ
1078 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ II
1084 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ I
1032 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ- ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
1047 ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ- MARKETING
1079 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ III
1085 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ II
1080 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ IV 

Με την παρακολούθηση των υποχρεωτικών μαθημάτων γίνεσαι ολοκληρωμένος κομμωτής, έτοιμος για να εργασθείς. Η παρακολούθηση των προαιρετικών μαθημάτων σου εξασφαλίζει ανώτερες ιατρικές και άλλες γνώσεις και σου ανοίγει την πόρτα για να αποκτήσεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά από εξετάσεις και 2 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην κομμωτική

Εφόσον το επιθυμείς μετά την ολοκλήρωση μπορείς:

* Να παρακολουθήσεις τα μετεκπαιδευτικά μας master classes 
* Να εγγραφείς στο πρόγραμμα Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης του ΙΕΚ

Τεχνικός
κομμωτικής τέχνης
ΙΕΚ

Η ύλη καλύπτει 4 εξάμηνα και 1.200 ώρες

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΥΓΙΕΙΝΗ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΤΕΝΙΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ- ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ- ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ- MARKETING
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ- ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 

Το πρόγραμμα με την απόκτηση του πτυχίου σου δίνει την δυνατότητα να αποκτήσεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να ανοίξεις το δικό σου κουρείο-κομμωτήριο. Η ποιότητα της DATA TYPE είναι αυτή που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό!

Εφόσον το επιθυμείς μετά την ολοκλήρωση μπορείς:

* Να παρακολουθήσεις τα μετεκπαιδευτικά μας master classes 

For those who want to grow their product

Neque distinctio sint modi asperiores placeat quam ab, labore ea?

Σεμινάρια κομμωτικής
master class

Τα master classes απευθύνονται σε επαγγελματίες κομμωτές και καλύπτουν ποικιλία θεμάτων

Τα master classes εμπλουτίζουν τις γνώσεις και την εμπειρία σου, προσφέροντας εξειδικευμένες γνώσεις σε συγκεκριμένους τομείς που σε ενδιαφέρουν. Η θεματολογία τους ποικίλει. Εφόσον επιθυμείς να φτάσεις ή να παραμείνεις στην κορυφή πρέπει συνέχεια να επιμορφώνεσαι και να παρακολουθείς τις νέες τάσεις και τεχνικές.

Εφόσον το επιθυμείς μετά την ολοκλήρωση μπορείς:

* Να παρακολουθήσεις κάποια επιπρόσθετα master classes 

Έχεις απορίες;♦ Το Ι.ΙΕΚ DATA TYPE είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ σύμφωνα με την απόφαση χορήγησης αδείας του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του Υπ. παιδείας με Α. Πρωτ.: 94847/Κ1 της 9/6/2016.

♦ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DATA TYPE Α.Ε. αριθμεί 40 χρόνια ιστορίας και πάνω από 17.000 αποφοίτους που σταδιοδρομούν με επιτυχία

♦ Είναι η μόνη Σχολή στην Ελλάδα με 130 Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία σε διαγωνισμούς σπουδαστών και αποφοίτων

♦ Η DATA TYPE είναι πασίγνωστη διεθνώς για το επίπεδο σπουδών που παρέχει και την ποιότητα των αποφοίτων της, καθώς και για τις διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίες σχολές της Ευρώπης όπως το ATELIER INTERNATIONAL DE MAQUILLAGE, η ECOLES DES SPAS ET INSTITUTES, η OGEN κ.α. Από το 2000 οι σπουδαστές της DATA TYPE είχαν την δυνατότητα να αποκτούν και ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ!

♦ Το ΙΙΕΚ DATA TYPE λειτουργεί σε υπερσύγχρονες ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ υποδομές, όπου η διαδικασία της μάθησης γίνεται διασκέδαση. Ενσωματώνει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό σε όλα τα εργαστήρια καθώς κα λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Γίνεται ευρύτατη χρήση των δυνατοτήτων του Internet ώστε οι σπουδαστές να λαμβάνουν υποστήριξη οπουδήποτε και εάν βρίσκονται!

♦ Στον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ DATA TYPE διδάσκουν αποκλειστικά κορυφαίοι στο είδος τους καθηγητές με μακρά διδακτική εμπειρία. Παράλληλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα διδάσκουν επισκέπτες καθηγητές από σχολές του εξωτερικού.

♦ Οι απόφοιτοι του ΙΙΕΚ DATA TYPE μπορούν εύκολα να βρουν φορέα για να τους υποδεχθεί για το εξάμηνο της πρακτικής τους εξάσκησης. Οι διασυνδέσεις του Ομίλου στην αγορά εργασίας, όσο και το επίπεδο των προηγούμενων αποφοίτων που σταδιοδρομούν με μεγάλη επιτυχία ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ! ♦ Σπουδάζοντας στο ΙΙΕΚ DATA TYPE μπορείς να αποκτήσεις Κρατικό Δίπλωμα ισότιμο με αυτό των ΙΕΚ του Δημοσίου.

♦ Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης τις οποίες διεξάγει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

♦ Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ).

♦ Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που αποκτάτε έχει διαβάθμιση ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014 Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

♦ Με την απόκτηση του Διπλώματος έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό σας στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

♦ Με την εγγραφή σας στο ΙΙΕΚ DATA TYPE έχετε δικαίωμα αναβολής στράτευσης μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας σας. Με την απόκτηση του Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, απολαμβάνετε τα επαγγελματικά δικαιώματα που ορίζει ο νόμος ανάλογα με τον τομέα σπουδών που έχετε ολοκληρώσει.

Σε κάθε περίπτωση έχετε την δυνατότητα

♦ Να συνεχίσετε τις σπουδές σας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για την απόκτηση πτυχίου Bachelor’s

♦ Να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση

♦ Να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη σας στο Δημόσιο, λαμβάνοντας επιδότηση 150 μορίων

♦ Να απασχοληθείτε στον ιδιωτικό τομέα

♦ Για τα ακριβή επαγγελματικά δικαιώματα ανά τομέα/ειδικότητα παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην σελίδα μας ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. 

♦ Να συνεχίσετε τις σπουδές σας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για την απόκτηση πτυχίου Bachelor’s

♦ Να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση

♦ Να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη σας στο Δημόσιο, λαμβάνοντας επιδότηση 150 μορίων

♦ Να απασχοληθείτε στον ιδιωτικό τομέα

♦ Για τα ακριβή επαγγελματικά δικαιώματα ανά τομέα/ειδικότητα παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην σελίδα μας ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Γνώρισε την ομάδα 
των καθηγητών μας

Γεωργία Γούνια
Ζέτα Παπαλυμπέρη
Κατερίνα Κοτσώνη

Με κορυφαίες διεθνείς συνεργασίες

Με μία ματιά

Γιατί όσοι έχουμε βραβεία μπορούμε να τα δείχνουμε!

205

Συμμετοχές σε εκθέσεις
και συνέδρια

151

Συμμετοχές σε διαγωνισμούς

137

Βραβεία

91%

Επιτυχίες

Τα βήματα προς την κορυφή

Εμείς σου δείχνουμε τον δρόμο!

Εγγραφή στην κορυφαία σχολή

Τα όνειρα σου είναι πολύ ακριβά για να τα εμπιστευθείς σε μία ανώνυμη "σχολή". Το πρώτο βήμα είναι το πιό σημαντικό! Επιλέγεις αυτούς που θα σου δώσουν ώθηση για να φθάσεις στην κορυφή χωρίς χάσιμο χρόνου. 
Η επένδυση στις γνώσεις είναι αυτή με την μεγαλύτερη απόδοση

Παρακολούθηση μαθημάτων με επιμέλεια

Η DATA TYPE είναι απαιτητική σχολή! Ζητούμε από τους σπουδαστές μας να είναι ενεργητικοί, μελετηροί και φιλόδοξοι. Παρέχουμε όλες τις σύγχρονες δυνατότητες και ευκολίες. Εσύ πρέπει να τις εκμεταλλευθείς. Πρέπει να αποκτήσεις πραγματικά εφόδια και όχι μόνο έναν τίτλο σπουδών

Πρακτική άσκηση και συμμετοχή σε events

Τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια απλά προετοιμάζουν για να αντιμετωπίσεις την πραγματική αγορά εργασίας. Εμείς δεν αρκούμαστε σε αυτό. Εξασφαλίζουμε στους σπουδαστές μας την δυνατότητα πολλών ωρών πρακτικής σε πραγματικές συνθήκες. Τους δίνουμε αυτοπεποίθηση με το να τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν σε events και διαγωνισμούς!

Άμεση είσοδος στην αγορά εργασίας

Τα προσόντα των αποφοίτων της DATA TYPE είναι γνωστά στην αγορά εργασίας. Εφόσον έχεις συμπληρώσει τα προηγούμενα βήματα, όλες οι πόρτες θα είναι ανοικτές. Εμείς με το οργανωμένο γραφείο μας θα σε βοηθήσουμε σε κάθε σου βήμα. Δεν είναι τυχαίο το ότι το 90% των σπουδαστών μας εξασφαλίζουν απασχόληση πριν την αποφοίτηση!

Σχετικές ειδικότητες

Αισθητική
Μακιγιάζ

Μοίρασε το!

Συμπλήρωσε την φόρμα

Επικοινωνία

210-53.12.220 και 210-5981342
Ιερά Οδός 197, Αιγάλεω, ΤΚ 12241

Βασιλέως Κωνσταντίνου 84, Κορωπί

Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς
info@datatype.gr

Newsletter