Web Analytics


Σπουδές Logistics και Μεταφορών

Η Ελλάδα αποτελεί το σταυροδρόμι στους δρόμους του εμπορίου ανάμεσα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. Η περαιτέρω ανάπτυξη της στον σημαντικότερο μεταφορικό και αποθηκευτικό κόμβο της Ευρώπης δημιουργεί ανάγκη για απασχόληση εξειδικευμένων στελεχών

Αιγάλεω

Πειραιάς

Κορωπί

Λίγα λόγια για την ειδικότητα

Ο δυναμικότερος τομέας της ελληνικής οικονομίας είναι παραδοσιακά η ναυτιλία.Όμως η στρατηγική θέση της χώρας μας, αφού είναι το επίκεντρο για την σύνδεση τριών ηπείρων (Ευρώπης-Ασίας-Αφρικής) εξασφαλίζει ότι και οι στενά συνδεδεμένες δραστηριότητες με τις θαλάσσιες μεταφορές, όπως οι χερσαίες μεταφορές και η αποθήκευση εμπορευμάτων θα αποτελέσουν δυναμικούς πόλους ανάπτυξης στο μέλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόσφατα ο Λιμένας Πειραιώς έχει περάσει στην διαχείριση της COSCO,η οποία υλοποιεί ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων. Αποτέλεσμα αυτών των επενδύσεων θα είναι η ραγδαία ανάπτυξη και των υπολοίπων μεταφορικών τομέων όπως οι σιδηρόδρομοι και τα φορτηγά καθώς και των προσωρινών ή μόνιμων αποθηκευτικών χώρων.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης καλά εκπαιδευμένων στελεχών υποστήριξης αυτών των δραστηριοτήτων.

Η ανάπτυξη έχει ήδη δημιουργήσει την ανάγκη για απασχόληση εξειδικευμένων στελεχών!
Το στέλεχος μεταφορών και Logistics πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένο σε μία ευρεία ποικιλία από αντικείμενα. Παράλληλα πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση μίας ή δύο ξένων γλωσσών.
Η DATA TYPE είναι στρατηγικά τοποθετημένη στο κέντρο του Πειραιά και απολαμβάνει της εκτίμησης του συνόλου της ναυτικής οικογένειας. Οι σπουδαστές και απόφοιτοι μας απολαμβάνουν τα προνόμια που τους προσφέρουν οι διασυνδέσεις μας με πολλές ναυτιλιακές, μεταφορικές και εταιρείες logistics. Με την πολύχρονη εμπειρία μας στην εκπαίδευση στελεχών μπορούμε να σου εγγυηθούμε μία ανεπανάληπτη μαθησιακή εμπειρία. 

Τεράστια ανάπτυξη

Ο κλάδος των logistics και των μεταφορών αναμένεται να είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους στην ελληνική οικονομία

Άμεση απασχόληση

Υπάρχει τεράστια ζήτηση για καλά καταρτισμένα στελέχη σε έναν κλάδο που απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση

Στέλεχος υπηρεσιών Logistics
ΙΕΚ

ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι, ΙΙ
ΔΙΚΑΙΟ Ι, ΙΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ι,ΙΙ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Ι,ΙΙ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ι,ΙΙ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
MARKETING
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "LOGISTICS" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ LOGISTICS
ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3PL - 4PL
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ LOGISTICS
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ LOGISTICS
ΕΦΑΡΜ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ
LOGISTICS INTERGRATION SUPPLY CHAIN MANAGEMENT 

Το πρόγραμμα σου παρέχει όλες τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις για να σταδιοδορμήσεις στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Το στέλεχος μεταφορών και Logistics πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένο σε μία ευρεία ποικιλία από αντικείμενα. Παράλληλα πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση μίας ή δύο ξένων γλωσσών.
Οι σπουδαστές και απόφοιτοι μας απολαμβάνουν τα προνόμια που τους προσφέρουν οι διασυνδέσεις μας με πολλές ναυτιλιακές, μεταφορικές και εταιρείες logistics.

Αποκτώντας το πτυχίο έχεις πολλές επιλογές:

* Να επιδιώξεις την είσοδο σου σε ΑΕΙ με κατατακτήριες εξετάσεις
* Να επεκτείνεις τις γνώσεις σου παρακολουθώντας ειδικά σεμινάρια σε logistics και μεταφορές

Έχεις απορίες;♦ Το Ι.ΙΕΚ DATA TYPE είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ σύμφωνα με την απόφαση χορήγησης αδείας του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του Υπ. παιδείας με Α. Πρωτ.: 94847/Κ1 της 9/6/2016.

♦ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DATA TYPE Α.Ε. αριθμεί 40 χρόνια ιστορίας και πάνω από 17.000 αποφοίτους που σταδιοδρομούν με επιτυχία

♦ Είναι η μόνη Σχολή στην Ελλάδα με 130 Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία σε διαγωνισμούς σπουδαστών και αποφοίτων

♦ Η DATA TYPE είναι πασίγνωστη διεθνώς για το επίπεδο σπουδών που παρέχει και την ποιότητα των αποφοίτων της, καθώς και για τις διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίες σχολές της Ευρώπης όπως το ATELIER INTERNATIONAL DE MAQUILLAGE, η ECOLES DES SPAS ET INSTITUTES, η OGEN κ.α. Από το 2000 οι σπουδαστές της DATA TYPE είχαν την δυνατότητα να αποκτούν και ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ!

♦ Το ΙΙΕΚ DATA TYPE λειτουργεί σε υπερσύγχρονες ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ υποδομές, όπου η διαδικασία της μάθησης γίνεται διασκέδαση. Ενσωματώνει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό σε όλα τα εργαστήρια καθώς κα λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Γίνεται ευρύτατη χρήση των δυνατοτήτων του Internet ώστε οι σπουδαστές να λαμβάνουν υποστήριξη οπουδήποτε και εάν βρίσκονται!

♦ Στον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ DATA TYPE διδάσκουν αποκλειστικά κορυφαίοι στο είδος τους καθηγητές με μακρά διδακτική εμπειρία. Παράλληλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα διδάσκουν επισκέπτες καθηγητές από σχολές του εξωτερικού.

♦ Οι απόφοιτοι του ΙΙΕΚ DATA TYPE μπορούν εύκολα να βρουν φορέα για να τους υποδεχθεί για το εξάμηνο της πρακτικής τους εξάσκησης. Οι διασυνδέσεις του Ομίλου στην αγορά εργασίας, όσο και το επίπεδο των προηγούμενων αποφοίτων που σταδιοδρομούν με μεγάλη επιτυχία ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ! ♦ Σπουδάζοντας στο ΙΙΕΚ DATA TYPE μπορείς να αποκτήσεις Κρατικό Δίπλωμα ισότιμο με αυτό των ΙΕΚ του Δημοσίου.

♦ Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης τις οποίες διεξάγει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

♦ Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ).

♦ Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που αποκτάτε έχει διαβάθμιση ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014 Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

♦ Με την απόκτηση του Διπλώματος έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό σας στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

♦ Με την εγγραφή σας στο ΙΙΕΚ DATA TYPE έχετε δικαίωμα αναβολής στράτευσης μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας σας. Με την απόκτηση του Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, απολαμβάνετε τα επαγγελματικά δικαιώματα που ορίζει ο νόμος ανάλογα με τον τομέα σπουδών που έχετε ολοκληρώσει.

Σε κάθε περίπτωση έχετε την δυνατότητα

♦ Να συνεχίσετε τις σπουδές σας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για την απόκτηση πτυχίου Bachelor’s

♦ Να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση

♦ Να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη σας στο Δημόσιο, λαμβάνοντας επιδότηση 150 μορίων

♦ Να απασχοληθείτε στον ιδιωτικό τομέα

♦ Για τα ακριβή επαγγελματικά δικαιώματα ανά τομέα/ειδικότητα παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην σελίδα μας ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. 

♦ Να συνεχίσετε τις σπουδές σας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για την απόκτηση πτυχίου Bachelor’s

♦ Να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση

♦ Να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη σας στο Δημόσιο, λαμβάνοντας επιδότηση 150 μορίων

♦ Να απασχοληθείτε στον ιδιωτικό τομέα

♦ Για τα ακριβή επαγγελματικά δικαιώματα ανά τομέα/ειδικότητα παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην σελίδα μας ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Τα βήματα προς την κορυφή

Εμείς σου δείχνουμε τον δρόμο!

Εγγραφή στην κορυφαία σχολή

Τα όνειρα σου είναι πολύ ακριβά για να τα εμπιστευθείς σε μία ανώνυμη "σχολή". Το πρώτο βήμα είναι το πιό σημαντικό! Επιλέγεις αυτούς που θα σου δώσουν ώθηση για να φθάσεις στην κορυφή χωρίς χάσιμο χρόνου. 
Η επένδυση στις γνώσεις είναι αυτή με την μεγαλύτερη απόδοση

Παρακολούθηση μαθημάτων με επιμέλεια

Η DATA TYPE είναι απαιτητική σχολή! Ζητούμε από τους σπουδαστές μας να είναι ενεργητικοί, μελετηροί και φιλόδοξοι. Παρέχουμε όλες τις σύγχρονες δυνατότητες και ευκολίες. Εσύ πρέπει να τις εκμεταλλευθείς. Πρέπει να αποκτήσεις πραγματικά εφόδια και όχι μόνο έναν τίτλο σπουδών

Πρακτική άσκηση και συμμετοχή σε events

Τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια απλά προετοιμάζουν για να αντιμετωπίσεις την πραγματική αγορά εργασίας. Εμείς δεν αρκούμαστε σε αυτό. Εξασφαλίζουμε στους σπουδαστές μας την δυνατότητα πολλών ωρών πρακτικής σε πραγματικές συνθήκες. Τους δίνουμε αυτοπεποίθηση με το να τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν σε events και διαγωνισμούς!

Άμεση είσοδος στην αγορά εργασίας

Τα προσόντα των αποφοίτων της DATA TYPE είναι γνωστά στην αγορά εργασίας. Εφόσον έχεις συμπληρώσει τα προηγούμενα βήματα, όλες οι πόρτες θα είναι ανοικτές. Εμείς με το οργανωμένο γραφείο μας θα σε βοηθήσουμε σε κάθε σου βήμα. Δεν είναι τυχαίο το ότι το 90% των σπουδαστών μας εξασφαλίζουν απασχόληση πριν την αποφοίτηση!

Σχετικές ειδικότητες

Διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων
Διοίκηση επιχειρήσεων
Λογιστική

Μοίρασε το!

Συμπλήρωσε την φόρμα

Επικοινωνία

210-53.12.220 και 210-5981342
Ιερά Οδός 197, Αιγάλεω, ΤΚ 12241

Βασιλέως Κωνσταντίνου 84, Κορωπί

Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς
info@datatype.gr

Newsletter