Web Analytics


Διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Η ναυτιλία είναι ο απόλυτος ρυθμιστής του παγκόσμιου εμπορίου. Πάνω από το 85% των πρώτων υλών και προϊόντων διακινούνται δια θαλάσσης.  Οι Έλληνες εφοπλιστές και πλοιοκτήτες έχουν κάνει την Ελλάδα παγκόσμια πρωτεύουσα της ναυτιλίας. 

Αιγάλεω

Πειραιάς

Κορωπί

Λίγα λόγια για την ειδικότητα

Ο δυναμικότερος τομέας της ελληνικής οικονομίας είναι παραδοσιακά η ναυτιλία. Η ανάπτυξη της ναυτιλίας δημιουργεί την ανάγκη τόσο για αποθήκευση όσο και μεταφορές. Σπουδάστε μία από τις τρείς ειδικότητες και ανοίξτε πανιά!
Ο τομέας της ναυτιλίας είναι εντελώς ανεξάρτητος από την ελληνική οικονομία και έτσι έχει καταφέρει να μην επηρεάζεται από τις τοπικές κρίσεις. Ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και το ελληνικό εμπορικό ναυτικό έχει ανάγκη από καλά καταρτισμένα στελέχη.
Το στέλεχος ναυτιλίας πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένο σε μία ευρεία ποικιλία από αντικείμενα. Παράλληλα πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση μίας ή δύο ξένων γλωσσών.
Η DATA TYPE είναι στρατηγικά τοποθετημένη στο κέντρο του Πειραιά και απολαμβάνει της εκτίμησης του συνόλου της ναυτικής οικογένειας. Οι σπουδαστές και απόφοιτοι μας απολαμβάνουν τα προνόμια που τους προσφέρουν οι διασυνδέσεις μας με πολλές ναυτιλιακές εταιρείες. Με την πολύχρονη εμπειρία μας στην εκπαίδευση στελεχών μπορούμε να σου εγγυηθούμε μία ανεπανάληπτη μαθησιακή εμπειρία. 

Στέλεχος διοίκησης ναυτιλιακών επιχειρήσεων
ΙΕΚ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΑΓΓΛΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑ
ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ- ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΝΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗ- ΑΡΧΕΙΟ
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 

Οι γνώσεις που θα αποκτήσεις είναι επαρκείς αλλά και απολύτως απαραίτητες για να σταδιοδρομήσεις στον απαιτητικό χώρο της ναυτιλίας. Μπορείς να απασχοληθείς σαν διοικητικό στέλεχος σε ναυτιλιακές εταιρείες ή να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση ναυτιλιακών πρακτορεύσεων. Γενικά ο ναυτιλιακός τομέας προσφέρει πολλές εναλλακτικές ευκαιρίες.

Αποκτώντας το πτυχίο έχεις πολλές επιλογές:

* Να επιδιώξεις την είσοδο σου σε ΑΕΙ με κατατακτήριες εξετάσεις
* Να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα του  Institute of     Chartered Shipbrokers

Έχεις απορίες;♦ Το Ι.ΙΕΚ DATA TYPE είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ σύμφωνα με την απόφαση χορήγησης αδείας του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του Υπ. παιδείας με Α. Πρωτ.: 94847/Κ1 της 9/6/2016.

♦ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DATA TYPE Α.Ε. αριθμεί 40 χρόνια ιστορίας και πάνω από 17.000 αποφοίτους που σταδιοδρομούν με επιτυχία

♦ Είναι η μόνη Σχολή στην Ελλάδα με 130 Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία σε διαγωνισμούς σπουδαστών και αποφοίτων

♦ Η DATA TYPE είναι πασίγνωστη διεθνώς για το επίπεδο σπουδών που παρέχει και την ποιότητα των αποφοίτων της, καθώς και για τις διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίες σχολές της Ευρώπης όπως το ATELIER INTERNATIONAL DE MAQUILLAGE, η ECOLES DES SPAS ET INSTITUTES, η OGEN κ.α. Από το 2000 οι σπουδαστές της DATA TYPE είχαν την δυνατότητα να αποκτούν και ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ!

♦ Το ΙΙΕΚ DATA TYPE λειτουργεί σε υπερσύγχρονες ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ υποδομές, όπου η διαδικασία της μάθησης γίνεται διασκέδαση. Ενσωματώνει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό σε όλα τα εργαστήρια καθώς κα λύσεις υψηλής τεχνολογίας. Γίνεται ευρύτατη χρήση των δυνατοτήτων του Internet ώστε οι σπουδαστές να λαμβάνουν υποστήριξη οπουδήποτε και εάν βρίσκονται!

♦ Στον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ DATA TYPE διδάσκουν αποκλειστικά κορυφαίοι στο είδος τους καθηγητές με μακρά διδακτική εμπειρία. Παράλληλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα διδάσκουν επισκέπτες καθηγητές από σχολές του εξωτερικού.

♦ Οι απόφοιτοι του ΙΙΕΚ DATA TYPE μπορούν εύκολα να βρουν φορέα για να τους υποδεχθεί για το εξάμηνο της πρακτικής τους εξάσκησης. Οι διασυνδέσεις του Ομίλου στην αγορά εργασίας, όσο και το επίπεδο των προηγούμενων αποφοίτων που σταδιοδρομούν με μεγάλη επιτυχία ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ! ♦ Σπουδάζοντας στο ΙΙΕΚ DATA TYPE μπορείς να αποκτήσεις Κρατικό Δίπλωμα ισότιμο με αυτό των ΙΕΚ του Δημοσίου.

♦ Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Βεβαίωση αυτή, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, επιπέδου μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης τις οποίες διεξάγει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

♦ Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ).

♦ Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που αποκτάτε έχει διαβάθμιση ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014 Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

♦ Με την απόκτηση του Διπλώματος έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό σας στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).

♦ Με την εγγραφή σας στο ΙΙΕΚ DATA TYPE έχετε δικαίωμα αναβολής στράτευσης μέχρι το 24ο έτος της ηλικίας σας. Με την απόκτηση του Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, απολαμβάνετε τα επαγγελματικά δικαιώματα που ορίζει ο νόμος ανάλογα με τον τομέα σπουδών που έχετε ολοκληρώσει.

Σε κάθε περίπτωση έχετε την δυνατότητα

♦ Να συνεχίσετε τις σπουδές σας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για την απόκτηση πτυχίου Bachelor’s

♦ Να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση

♦ Να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη σας στο Δημόσιο, λαμβάνοντας επιδότηση 150 μορίων

♦ Να απασχοληθείτε στον ιδιωτικό τομέα

♦ Για τα ακριβή επαγγελματικά δικαιώματα ανά τομέα/ειδικότητα παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην σελίδα μας ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. 

♦ Να συνεχίσετε τις σπουδές σας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για την απόκτηση πτυχίου Bachelor’s

♦ Να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση

♦ Να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη σας στο Δημόσιο, λαμβάνοντας επιδότηση 150 μορίων

♦ Να απασχοληθείτε στον ιδιωτικό τομέα

♦ Για τα ακριβή επαγγελματικά δικαιώματα ανά τομέα/ειδικότητα παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην σελίδα μας ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Τα βήματα προς την κορυφή

Εμείς σου δείχνουμε τον δρόμο!

Εγγραφή στην κορυφαία σχολή

Τα όνειρα σου είναι πολύ ακριβά για να τα εμπιστευθείς σε μία ανώνυμη "σχολή". Το πρώτο βήμα είναι το πιό σημαντικό! Επιλέγεις αυτούς που θα σου δώσουν ώθηση για να φθάσεις στην κορυφή χωρίς χάσιμο χρόνου. 
Η επένδυση στις γνώσεις είναι αυτή με την μεγαλύτερη απόδοση

Παρακολούθηση μαθημάτων με επιμέλεια

Η DATA TYPE είναι απαιτητική σχολή! Ζητούμε από τους σπουδαστές μας να είναι ενεργητικοί, μελετηροί και φιλόδοξοι. Παρέχουμε όλες τις σύγχρονες δυνατότητες και ευκολίες. Εσύ πρέπει να τις εκμεταλλευθείς. Πρέπει να αποκτήσεις πραγματικά εφόδια και όχι μόνο έναν τίτλο σπουδών

Πρακτική άσκηση και συμμετοχή σε events

Τα θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια απλά προετοιμάζουν για να αντιμετωπίσεις την πραγματική αγορά εργασίας. Εμείς δεν αρκούμαστε σε αυτό. Εξασφαλίζουμε στους σπουδαστές μας την δυνατότητα πολλών ωρών πρακτικής σε πραγματικές συνθήκες. Τους δίνουμε αυτοπεποίθηση με το να τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν σε events και διαγωνισμούς!

Άμεση είσοδος στην αγορά εργασίας

Τα προσόντα των αποφοίτων της DATA TYPE είναι γνωστά στην αγορά εργασίας. Εφόσον έχεις συμπληρώσει τα προηγούμενα βήματα, όλες οι πόρτες θα είναι ανοικτές. Εμείς με το οργανωμένο γραφείο μας θα σε βοηθήσουμε σε κάθε σου βήμα. Δεν είναι τυχαίο το ότι το 90% των σπουδαστών μας εξασφαλίζουν απασχόληση πριν την αποφοίτηση!

Γνώρισε την ομάδα 
των καθηγητών μας

Βασίλης Αδαμόπουλος
Νικηφόρος Πάσουλας

Σχετικές ειδικότητες

Στέλεχος Διοίκησης Επιχειρήσεων
Λογιστική

Μοίρασε το!

Συμπλήρωσε την φόρμα

Επικοινωνία

210-53.12.220 και 210-5981342
Ιερά Οδός 197, Αιγάλεω, ΤΚ 12241

Βασιλέως Κωνσταντίνου 84, Κορωπί

Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς
info@datatype.gr

Newsletter